Schrijf je in

ATEX Installatie Materieel (Ex 003)

vanaf € 1.295,00 (excl. BTW)

Vanaf 2 bijeenkomsten
locaties
Leer in 2 dagen tijd elektrische installaties explosieveilig installeren.

Omschrijving

Heb jij de cursus ATEX Basisprincipes (Ex 001) afgerond en wil je meer leren over het installeren van elektrische installaties in explosiegevaarlijke omgevingen? Tijdens deze specialistische vervolgcursus ga je in 2 dagen tijd aan de slag met het installeren van materieel. De cursus is gebaseerd op de Ex-installatienorm EN-IEC 60079-14.

Let op: Wil je ook deelnemen aan het bijbehorende IECEx examen dan moet je hiervoor apart inschrijven. Details over het examen en de inschrijving voor het theorie-examen vind je hier en voor het praktijkexamen vindt je hier.

Voorkennis
Voor wie?

De cursus ATEX Installatie Materieel (Ex 003) is geschikt voor elektrotechnici die zich bezighouden met het installeren van elektrische installaties.

VoorkennisVoor deze cursus is enige voorkennis vereist. Je moet de cursus ATEX Basisprincipes (Ex 001) hebben afgerond.

Practicum
Practicum

Je leert alles over installatie van explosieveilig materieel en bedradingssystemen. Je vaardigheden ontwikkel je door te oefenen in ons mobiel practicum.

Afronding
Afronding

Heb je deze cursus volledig afgerond? Dan ontvang je het bewijs van deelname: ‘ATEX Installatie Materieel (Ex 003)’.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de cursus af te ronden met een schriftelijk examen én een praktijkexamen. Haal je voor beide examens een voldoende? Dan ontvang je hier een officieel schriftelijk bewijs (een attest) voor: ‘IECEx 05 – Unit of competence EX 003 Install explosion-protected equipment and wiring systems’. Dit is drie jaar geldig.

Ben je van plan om ook internationaal te gaan werken? Dan is het nodig om een persoonscertificaat te hebben dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Deze kun je met het betreffende attest en een evidence file (documenten waarin je werkervaring is vastgelegd door je werkgever) aanvragen bij Koninklijke PBNA.

Let op: Wil je ook deelnemen aan het bijbehorende IECEx examen dan moet je hiervoor apart inschrijven. Details over het examen en de inschrijving voor het theorie-examen vind je hier en voor het praktijkexamen vindt je hier.

Inhoud

De cursus ATEX Installatie Materieel (Ex 003) bestaat uit zowel een theorie- als een praktijkgedeelte. Tijdens het theoriegedeelte worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Veilig werken in explosiegevaarlijk gebied (werkvergunning, gasdetectie, gereedschap, enzovoort)
  • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen (gas, damp en stof)
  • Technieken voor leidingaansluitingen in explosieve atmosferen
  • Installatievaardigheden voor plaatsen waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen
  • De relevante beschermingswijzen tegen ontsteking
  • Testen van bedradingssystemen
  • Documentatievereisten

Tijdens het praktijkgedeelte ga je vervolgens aan de slag met het oefenen van de vaardigheden om bovenstaande theorie succesvol toe te passen.

Schrijf je in!