Schrijf je in

Basistechnieken voor operators

vanaf € 1.100,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 2 bijeenkomsten
1 locatie
Ga je aan de slag als basisoperator bij een productiebedrijf? Of wil jij je laten omscholen naar operator? Dan is deze ROVC-training een must!

Omschrijving

In deze training maak je in 2 dagen kennis met enkele technieken waar je als operator mee te maken krijgt, zoals pneumatiek, elektrotechniek, mechanische aandrijftechniek en besturingstechniek. Naast theorie ga je ook zelf praktisch aan de slag met praktijkopdrachten op ons mobiele practicum.

Heb je interesse in de Engelstalige opleiding 'Werken als operator'? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Zij helpen je graag verder! 

Voorkennis
Voor wie?

Deze training is voor iedereen die interesse heeft in het beroep basisoperator of in deze functie aan de slag gaat binnen een productiebedrijf. Je kunt na deze training je rol als operator sneller oppakken.

Voorkennis

Een mbo-2 werk- of denkniveau en technische affiniteit is gewenst. Onze cursus Werken als operator is eveneens een goede basis. Je wordt opgeleid op het niveau Check.

Inhoud

In deze training doe jij technische kennis op van verschillende technieken zoals pneumatiek, elektrotechniek, mechanische aandrijftechniek,  besturingstechniek en procestechniek.

Je leert wat de verschillende technieken globaal inhouden, en wat de functie en werking is van verschillende technische componenten en systemen. In de training komen praktijkvoorbeelden voorbij van verschillende installaties en besturingen (o.a. verpakkingsmachine, afvulmachine etc). Verder worden veel technische begrippen uitgelegd en krijg je inzicht in meetapparatuur waar je als operator mee te maken krijgt.

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum

De training Basistechnieken voor operators is sterk praktijkgericht. Gedurende de twee lesdagen worden theorie en praktijk afgewisseld.

Je gaat dus zelf ook aan de slag met praktijkopdrachten om een aantal technieken beter te leren kennen.

We maken hiervoor gebruik van ons mobiele practicum waarmee we kunnen oefenen met elektrotechniek, pneumatiek en de basisbeginselen van besturingstechniek.

Afronding
Afronding

De training wordt niet afgesloten met een vorm van toetsing. Als je minimaal 50% van de trainingsduur aanwezig bent geweest, staat op MijnROVC een bewijs van deelname als download voor je klaar.

Schrijf je in!