Schrijf je in

Verftechnologie basis (CV-2)

vanaf € 5.965,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 8 bijeenkomsten
1 locatie
Ben jij werkzaam binnen de verf- of coating branche? Wil jij jouw kennis over verf verbreden? Dan is deze training iets voor jou!

Omschrijving

Ben je verfproducent, coatingbedrijf, grondstofleverancier of werk je bij een onderhoudsorganisatie? En ben je nauw betrokken bij de toepassing, bereiding of ontwikkeling van verfproducten? Of geef je advies over verftoepassingen? Dan is deze training iets voor jou. De training is te volgen vanaf 8 dagen, waarbij je meer leert over o.a. de basisbegrippen van natuurkunde en scheikunde en het toepassen van verfsystemen in de praktijk.

Voorkennis
Voor wie?

Ben je verfproducent, coatingbedrijf, grondstofleverancier of werk je bij een onderhoudsorganisatie? En ben je nauw betrokken bij de toepassing, bereiding of ontwikkeling van verfproducten? Of geef je advies over verftoepassingen? Dan is de cursus Verftechnologie Basis iets voor jou!

Voor deze cursus is mbo of hbo werk- en denkniveau gewenst. Ook is het handig als je al wat ervaring hebt binnen de verftechnologie, maar dit is geen vereiste. Ditzelfde geldt voor het hebben van een scheikundige achtergrond.

Inhoud

Tijdens deze cursus leer je alles over de volgende onderwerpen:

  • De basisbegrippen van natuurkunde en scheikunde
  • Het verklaren van filmvormingsprocessen en netwerkvorming
  • Het is de praktijk gebruiken van verschillende bindmiddelen, pigmenten, oplos- en verdunningsmiddelen en hulpstoffen voor het ontwikkelen, produceren en toepassen van verf
  • Het toepassen van verfsystemen in de praktijk
  • Massa- en volumeberekeningen door middel van het periodiek systeem
  • Massa- en volumeberekeningen met behulp van zoutvormingsregels
  • Eigenschappen van organische verbindingen
  • Het gebruiken van macromolecuulvorming in de praktijk
  • Het keuren en testen van verf en verflagen
  • De belangrijkste wet- en regelgeving op het gebied van arbo en milieu in relatie tot verf

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum

Tijdens de cursus wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en cases. 

Afronding
Afronding

De cursus wordt afgesloten met een digitaal examen. Je kunt aan het eind van de cursus zelf de locatie, de datum de tijd van je examen kiezen. Het examen moet wel binnen 6 weken na de laatste cursusbijeenkomst plaatsvinden. Na het examen ontvang je zo snel mogelijk bericht over je eindresultaat. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech

Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie.

Schrijf je in!