Schrijf je in

Herinstructie Keuringsdeskundige EPBD-B

vanaf € 1.155,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 1 bijeenkomst
1 locatie
Sinds maart 2020 is het wettelijk verplicht jouw EPBD-certificaat te verlengen

Omschrijving

Voor het uitvoeren van keuringen of inspecties aan gebouwgebonden installaties heb je een geldige EPBD-certificering nodig. De EPBD-III richtlijn (Energy Performance of Building Directive) is een Europese richtlijn die de energie-efficiëntie van gebouwen verbetert. Eigenaren van gebouwen zijn verplicht om de klimaatsystemen in hun panden om de vijf jaar volgens de EPBD-richtlijn te laten keuren.

Met de certificering EPBD-B kun en mag je wettelijke keuringen en energieprestatierapportages aan gebouwgebonden groter dan 70k W uitvoeren. Is je certificering verlopen en wil je als keuringsdeskundige EPBD-B aan de slag blijven. Volg deze training en maak direct je bijscholingsexamen.

Voorkennis
Voorkennis

De vereisten voor het volgen van de herinstructie EPBD-B zijn een verlopen EPBD-B-certificaat en kennis van de koel- of klimaattechniek op prevent-niveau. Deelnemers aan de training werken als monteur, servicemonteur, installateur of installatiemonteur.

Voldoe jij aan dit profiel? Meld je dan aan voor de training Herinstructie Keuringsdeskundige EPBD-B.

Inhoud

De Herinstructie Keuringsdeskundige EPBD-B is een praktijkgerichte training. Tijdens de les worden situaties uit jouw werkomgeving behandeld. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Het verzamelen en interpreteren van gegevens ten behoeve van een EPBD-inspectie
  • Het verkrijgen van inzicht in de verschillende installatietypen en -klassen volgens de EPBD-richtlijn
  • Het beoordelen van installaties en onderdelen. Denk bijvoorbeeld aan luchtbehandelingssystemen (airco’s, klimaatinstallaties), gebouwautomatisering, afgifte-units (ventilatiesystemen), opwekkers en leidingen
  • Het vermogen van installaties bepalen en de prestaties van een systeem beoordelen. Dit helpt je bij het uitbrengen van deskundige adviezen
  • Het opstellen van een keuringsverslag opstelt na een inspectie en beoordeling. Je krijgt handvatten aangereikt die nodig zijn voor het opstellen van een goed keuringsrapport
  • Advies uitbrengen om de energieprestatie van klimaatinstallaties te verbeteren
  • Leren over de wet- en regelgeving op EPBD-gebied

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum

De training wordt ondersteund met praktijkvoorbeelden. 

Afronding
Afronding

Heb je tijdens de les voldoende kennis opgedaan? Dan sluit je de trainingsdag af met een digitaal bijscholingsexamen van examenbureau STEK, een door het ministerie van VROM aangewezen exameninstelling. Wij schrijven je in voor het bijscholingsexamen op de website van STEK. Als je slaagt, wordt je certificaat ‘Keuringsdeskundige EPBD-B’ met vijf jaar verlengd.

De prijs voor deze training is inclusief het bijscholingsexamen (STEK) t.w.v. € 265,-. ROVC regelt de inschrijving en betaling van jouw EPBD-bijscholingsexamen.

Schrijf je in!