Schrijf je in

ATEX Ontwerpprincipes (Ex 009)

vanaf € 1.680,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 3 bijeenkomsten
1 locatie
Leer in 3 dagen explosieveilige installaties ontwerpen met de training ATEX Ontwerpprincipes (Ex 009) bij ROVC!

Omschrijving

Ben je dagelijks bezig met het ontwerpen van elektrische installaties die in explosiegevaarlijke omgevingen gebruikt gaan worden? Tijdens de specialistische training ATEX Engineering Principles (EX 009) leer je elektrische installaties ontwerpen die explosieveilig zijn.

Let op: Wil je ook deelnemen aan een van de bijbehorende examens dan moet je je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hieronder bij het kopje "Afronding".

Voorkennis

Voor wie is de training ATEX Engineering Principles (EX 009)?

De cursus training ATEX Engineering Principles (EX 009) is voor jou geschikt als je werkt als ontwerper en je nu wilt verdiepen in het ontwerpen van elektrische installaties voor gebruik in explosiegevaarlijke omgevingen. De kennis uit deze cursus is onmisbaar om goed je werk te kunnen doen.

VoorkennisOm deze specialistische cursus te mogen volgen moet je de cursus ATEX Basisprincipes (EX 001) al hebben afgerond.

Inhoud

Inhoud

Tijdens de cursus verdiep je je in de volgende onderwerpen:

  • Algemene ontwerpeisen
  • Risico beoordelingen
  • Mogelijke ontstekingsbronnen
  • Risico verkleining
  • Documenten beheer
  • Persoonlijke competenties
  • Ontwerpen en selecteren

Tijdens deze cursus maak je gebruik van één of meerdere normen. Deze worden verstrekt via een NEN-Connect abonnement. Via je eigen device (laptop of tablet) heb je online toegang tot de normen. De online toegang blijft geldig tot 4 weken na de laatste cursusdatum.

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum

Practicum tijdens de training training ATEX Engineering Principles (EX 009)

Tijdens deze cursus wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en cases.

Afronding

Afronding van de training ATEX Engineering Principles (EX 009)

Heb je deze training met succes doorlopen? Dan ontvang je het bewijs van deelname: ‘ATEX Engineering Principles (Ex 009)’.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de cursus af te ronden met een schriftelijk examen én een mondeling praktijkexamen. Haal je voor beide examens een voldoende? Dan ontvang je hier een officieel schriftelijk bewijs (een attest) voor: ‘IECEx 05 – Unit of competence 009 – Design electrical installations in or associated with explosive atmospheres’. Dit is vijf jaar geldig.

Ben je van plan om ook internationaal te gaan werken? Dan is het nodig om een persoonscertificaat te hebben dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Deze kun je met de betreffende attesten en een evidence file (documenten waarin je werkervaring is vastgelegd door je werkgever) aanvragen bij Koninklijke PBNA.

Let op: Wil je ook deelnemen aan het bijbehorende examen dan moet je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hier.

Schrijf je in!