Schrijf je in

ATEX Basisprincipes (Ex 001) - Herinstructie

vanaf € 640,00 (excl. BTW)

Vanaf 2 bijeenkomsten
0 locaties
Blijf een expert in explosiegevaar met deze speciale ATEX-herinstructie!

Omschrijving

Werk je in een explosiegevaarlijk gebied en verloopt jouw ATEX-attest binnenkort? Dan moet je opnieuw het IECEx-examen 001 afleggen. Het attest is namelijk 5 jaar geldig. Daarna verloopt het omdat er over die periode veel verandert door gewijzigde wetgeving en/of normen.

Deze cursus wordt gestart met een e-Learning die je thuis volgt. Na het afronden van de e-Learning volgt een klassikaal moment van 1 dag waarin een ervaren docent de belangrijkste punten langsloopt en er gelegenheid is tot het stellen van vragen.

Let op: Wil je ook deelnemen aan een van de bijbehorende examens dan moet je je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hieronder bij het kopje "Afronding".

Voorkennis
Voor wie is de cursus ATEX Basisprincipes (Ex 001) - Herinstructie?

Werk je in een explosiegevaarlijk gebied en verloopt jouw ATEX-attest binnenkort? Heb je in het verleden de ATEX Basisprincipes (EX 001) gevolgd en het examen met goed gevolg afgelegd? Dan is deze cursus iets voor jou.

Inhoud

Het bijzondere van dit ATEX herhalingsprogramma is de e-Learning. Daarmee kun je van te voren alle stof al doornemen. ROVC is enige opleider die dit aanbiedt in combinatie met een klassikale lesdag waarin je de docent vragen kunt stellen.

In de cursus ATEX Basisprincipes (Ex 001) - Herinstructie komt een herhaling van de volgende onderwerpen aan bod:

  • ATEX 114 en 153-wetgeving
  • ATEX 114-certificatieschema’s, explosieveiligheidsdocumenten, markering
  • Eigenschappen van brandbare gassen
  • De aard van explosieve atmosferen: definities, methoden voor het classificeren in zones
  • Principes en werking van de beschermingswijzen voor elektrisch en mechanisch materieel
  • Zichtbare omstandigheden, handelingen en gebreken aan apparatuur die een gevaar vormen voor de explosieveiligheid
  • Verantwoordelijkheden voor bijvoorbeeld werkvergunningen, veiligheidsprocedures en -maatregelen en gebruik gasdetectie
  • De rol van diverse partijen, onder andere eigenaar installatie, installateurs, ontwerpers en verzekeraars
  • Specifieke eisen aan werkzaamheden in het explosiegevaarlijke gebied

StudiebelastingDe voorbereiding voor de les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Afronding
Afronding van de cursus ATEX Basisprincipes (Ex 001) - HerinstructieHeb je deze cursus volledig doorlopen? Dan ontvang je het bewijs van deelname: ‘ATEX Basisprincipes (EX 001)’.Daarnaast kun je ervoor kiezen om de cursus af te ronden met een schriftelijk examen. Haal je hier een voldoende voor? Dan ontvang je hier een officieel schriftelijk bewijs (een attest) voor: ‘IECEx 05 – Unit of competence – Apply basic principles of protection in explosive atmospheres’. Met dit attest én met een evidence file (documenten waarin je werkervaring is vastgelegd door je werkgever) kun je een persoonscertificaat dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema aanvragen bij Koninklijke PBNA. Hiermee is het mogelijk om ook internationaal te werken.Let op: Wil je ook deelnemen aan het bijbehorende examen dan moet je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hier.

Schrijf je in!