Schrijf je in

ATEX Installatie & Testen Materieel (Ex 003/006)

vanaf € 1.575,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 2 bijeenkomsten
1 locatie
Leer in 2 dagen elektrische installaties explosieveilig installeren én testen met de training ATEX Installatie & Testen Materieel (Ex 003/006)

Omschrijving

Deze tweedaagse training ATEX Installatie & Testen Materieel (Ex 003/006) is een vervolg op de cursus ATEX Basisprincipes (Ex 001). Je kent de basisprincipes met betrekking tot installaties in explosiegevaarlijke omgevingen en leert deze nu ook installeren en testen. Dit komt goed van pas tijdens je werk als elektrotechnicus. De cursus is gebaseerd op de EX-installatienorm EN-IEC 60079-14 en behandelt onderwerpen die volgens de eind- en toets termen van de IECEx 05 vereist zijn.

Let op: Wil je ook deelnemen aan een van de bijbehorende examens dan moet je je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hieronder bij het kopje "Afronding".

Voorkennis
Voor wie is de training ATEX Installatie & Testen Materieel (Ex 003/006)?

Ben jij elektrotechnicus en is het jouw taak om elektrische installaties te installeren en testen? Dan is deze cursus iets voor jou!

VoorkennisOm deze cursus te kunnen volgen is het nodig dat je de juiste basiskennis hebt van installaties in explosiegevaarlijke omgevingen door de cursus ATEX Basisprincipes (Ex 001).

Inhoud

Je leert tijdens deze cursus alles over de volgende onderwerpen:

  • Testen van elektrische installaties in explosieve omgevingen
  • Specifieke testen gerelateerd aan EX‑beschermingswijzen
  • Veilig werken in explosiegevaarlijk gebied (werkvergunning, gasdetectie, gereedschap, enzovoort)
  • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen (gas, damp en stof)
  • Technieken voor leidingaansluitingen in explosieve atmosferen
  • Installatievaardigheden voor plaatsen waar explosieve atmosferen kunnen voorkomen
  • De relevante beschermingswijzen tegen ontsteking
  • Testen van bedradingssystemen
  • Documentatievereisten

Daarnaast ga je tijdens het praktijkgedeelte aan de slag om deze theorie toe te passen en je vaardigheden te oefenen.

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum tijdens de training ATEX Installatie & Testen Materieel (Ex 003/006)

Tijdens het praktijkgedeelte ga je aan de slag om geleerde theorie toe te passen en je vaardigheden te oefenen.

Afronding
Afronding van de training ATEX Installatie & Testen Materieel (Ex 003/006)

Heb je de training training ATEX Installatie & Testen Materieel (Ex 003/006) volledig afgerond? Dan ontvang je het bewijs van deelname: ‘ATEX Installatie en Testen Materieel (EX 003/006)’.

Daarnaast kun je ervoor kiezen om de cursus af te ronden met een schriftelijk examen én een praktijkexamen. Haal je voor beide examens een voldoende? Dan ontvang je hier een officieel schriftelijk bewijs (een attest) voor: ‘IECEX 05 Module 003/006’. Dit is vijf jaar geldig.

Ben je van plan om ook internationaal te gaan werken? Dan is het nodig om een persoonscertificaat te hebben dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Deze kun je met het betreffende attest en een evidence file (documenten waarin je werkervaring is vastgelegd door je werkgever) aanvragen bij Koninklijke PBNA.

Let op: Wil je ook deelnemen aan het bijbehorende examen dan moet je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hier.

Schrijf je in!