Schrijf je in

F-gassen opfris categorie 1 - Handelingen

vanaf € 350,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 1 bijeenkomst
1 locatie
Heb je binnenkort jouw (her)examen F-gassen categorie 1 en wil jouw vaardigheden voor het uitvoeren van handelingen aan koelinstallaties opfrissen? Dan is deze training geschikt voor jou!

Omschrijving

Ben jij monteur, installateur of een technicus die zijn vaardigheden wil opfrissen of extra wil oefenen ter voorbereiding op het (her)examen F-gassen 1 van STEK? Dan is deze training iets voor jou. Tijdens deze opfris gaan we specifiek in op de handelingen met koudemiddel voor installaties met een koudemiddelinhoud van >3 kg.

Voorkennis
Voorkennis

De training F-gassen opfris categorie 1 - Handelingen is ontwikkeld voor monteurs, installateurs of technici die hun vaardigheden op het gebied van het verrichten van handelingen met koudemiddelen aan een installatie willen opfrissen. Of die extra willen oefenen ter voorbereiding op het (her)examen F-gassen categorie 1 van STEK.

Als vooropleiding is de cursus F-gassen categorie 1 (of gelijkwaardig) noodzakelijk.

Inhoud

Tijdens deze training ga je oefenen voor het (her)examen Koudemiddelen Handelingen. Je wordt voorbereid om tijdens het examen een logboek en veiligheid te beoordelen, de werking van het systeem te controleren, een koudemiddelcilinder te beoordelen, en het leeghalen en wegen van de koudemiddel inhoud. Daarnaast zal je tijdens het examen een koude-systeem vullen en opleveren volgens wetgeving inclusief werkregistratie.

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum

Je gaat aan de slag met het uitvoeren van diverse handelingen aan koeltechnische installaties.

Afronding
Afronding

Deze cursus wordt met een examen afgerond. Dit examen kan via PBNA of via STEK afgenomen worden. Deze keuze is volledig aan jou. 

Let op: volg je de cursus via ROVC, schrijf je dan in voor het examen op de locatie in Ede.

Schrijf je in!