Schrijf je in

ATEX Reparatie en Revisie Materieel (Ex 005)

vanaf € 910,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 2 bijeenkomsten
2 locaties
Wil je leren hoe je reparaties en revisies moet uitvoeren aan explosieveilig materieel? Dan is deze training iets voor jou!

Omschrijving

Voer jij momenteel al reparaties en revisies uit aan materieel en wil je dit ook kunnen doen voor in explosiegevaarlijke omgevingen? Als jij deze training hebt afgerond kun je gecertificeerd aan de slag in een explosiegevaarlijke omgeving. Deze training is gebaseerd op de Ex-installatienorm EC 60079-19.

Let op: Wil je ook deelnemen aan het examen? Schrijf je dan direct in. Meer informatie vind je hieronder bij het kopje "Afronding".

Voorkennis

Voor wie?

Ben jij monteur of op een andere manier verantwoordelijk voor het controleren en repareren van explosieveilig materieel? Of werk je bij een reparatie- en revisiebedrijf dat IECEx 03-gecertificeerd is of wil zijn? Dan ben je bij deze cursus op de juiste plek!

Voorkennis

Voor de training Reparatie en Revisie Materieel (Ex 005) is er geen specifieke vooropleiding nodig. Je kunt deze training dus zonder enige voorkennis volgen om daarna aan de slag te gaan bij een reparatie- en revisiebedrijf dat IECEx 03-gecertificeerd is.

Inhoud

Inhoud

Tijdens deze tweedaagse training worden de volgende onderwerpen behandeld:

  • Documentatie- en registratieverplichtingen
  • Gebruik en interpretatie van certificatiedocumenten
  • Werkzaamheden, per beschermingswijze, aan specifieke onderdelen
  • Uit te voeren testen aan gerepareerd materieel
  • Meetapparatuur
  • Markeringen
  • Annex A van NEN-EN-IEC 60079-19 (eisen aan drukvaste constructies)

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 1 uur. De totale studiebelasting voor deze training is 14 uur.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
Practicum

Practicum

Tijdens deze training wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en cases.

Afronding

Afronding

De training ATEX Reparatie en Revisie Materieel (Ex 005) sluit je af met een theorie-examen van PBNA. Je moet je hiervoor apart inschrijven. Details hierover vind je hier.

Bij voldoende resultaat ontvang je een officieel erkend schriftelijk certificaat* en is 5 jaar geldig. Het certificaat wordt ook opgenomen in het PBNA Diplomaregister.

*Dit certificaat is geen IECEx Attestation.

Schrijf je in!