Schrijf je in

PLC – Basis Structured Text

vanaf € 1.495,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 4 bijeenkomsten
1 locatie
Leer in 4 dagen eenvoudige Structured Text programma’s lezen, begrijpen, aanpassen en schrijven.

Omschrijving

Heb jij de cursus PLC-systemen gevolgd? Of heb jij een gelijkwaardige cursus gevolgd en wil jij je verder verdiepen in het lezen, beter begrijpen, aanpassen en schrijven van eenvoudige Structured Text programma’s? Dan is deze cursus iets voor jou!

Voorkennis
Voor wie

Heb je de cursus PLC-systemen of gelijkwaardig afgerond? En wil je je verder verdiepen in het lezen van programma’s , begrijpen, aanpassen en schrijven eenvoudige Structured Text? Dan is deze cursus iets voor jou!

Voorkennis

Wat is er nodig voor een succesvolle afronding van de cursus? Zorg dat je in ieder geval de cursus PLC-systemen of gelijkwaardig hebt afgerond.

Inhoud

Na een korte terugblik op hoe je een PLC aansluit en de IEC-6-1131-3 programmeertalen zoals Instruction List (IL), Ladder Diagram (LD) en Function Block Diagram (FBD), worden een aantal eenvoudige Structured Tekst instructies (basis- en voorwaardelijke statements) uitgelegd. Aan de hand van deze statements wordt duidelijk gemaakt hoe bepaalde karakters (zoals = of := of ; ) te gebruiken. Hier wordt de basis gelegd voor het kunnen lezen en begrijpen van een Structured Text programma. Hierna wordt er ingegaan op het aanroepen van functies en functieblokken.

Tijdens de beginfase van de cursus wordt de vertaalmogelijkheid van het softwarepakket veelvuldig gebruikt. Dit softwarepakket (i3Config van IMO) wordt kosteloos ter beschikking gesteld en biedt de mogelijkheid om programma’s van en naar Structured Text te converteren. Deze basis is nodig om vertrouwd te raken met de basis Structured Text statements en in een later stadium om specifieke Structured Text statements te begrijpen en te gebruiken.

Ga aan de slag met:
  • Aansluiten PLC I/O
  • PLC verbinden aan PC
  • Basis instructies ST
  • Aanroepen Functies en Functieblokken
  • Specifieke ST instructies
  • Gestructureerd programmeren met ST
  • HMI

Benieuwd naar meer cursussen en trainingen met PLC-besturingstechniek? Lees meer over PLC's en bekijk alle cursussen en trainingen in de PLC-besturingstechniek.

Practicum
Practicum

Tijdens de practicumopdrachten wordt gebruik gemaakt van trainers. Van de cursist wordt gevraagd om zijn eigen Windows laptop mee te brengen. Op deze laptop wordt het softwarepakket i3-config geïnstalleerd. Tijdens het practicum ga je aan de slag met diverse PLC-programma’s. Deze ga je schrijven en testen!

Afronding
Afronding

Deze cursus wordt met een eindtoets afgesloten. Na het succesvol voltooien van de eindtoets ontvang je een certificaat.

Schrijf je in!