Schrijf je in

Projectleider

vanaf € 2.935,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 7 bijeenkomsten
MBO
Training
4 locaties

Leid of organiseer je projecten? Ben je lid van een projectteam of voer je zelfstandig (kleine/middelgrote) projecten uit? Maar mis je de theoretische kennis om de taken binnen het projectteam met zelfvertrouwen uit te voeren? Dan is de opleiding projectleider voor jou bedoeld!

In deze cursus leer je precies wat er nodig is om projecten tot een succesvol einde te brengen. Je gaat aan de slag met het maken een plan van aanpak voor een project binnen jouw eigen organisatie. En terwijl je daarmee bezig bent, leer je allerlei vaardigheden die bij de rol van een projectleider horen. Zoals het bewaken van een planning of het bepalen wanneer jouw project geslaagd is. Ook de communicatievaardigheden die je in verschillende fasen van het project nodig hebt, komen uitgebreid aan de orde. Daarbij ga je ook kijken naar jouw persoonlijke kracht en stijl van leidinggeven. 

Daarnaast ga je aan de slag met diverse praktijkcases over het organiseren en uitvoeren van projecten om de theoretische kennis toe te passen. Om die reden adviseren wij jou tijdens de cursus een laptop ter beschikking te hebben. 

Deze cursus is toegelaten tot de opleidingstabel door de stichting CKB voor de functie van Projectleider.    

Omschrijving

Inhoud van de cursus Projectleider

Bij het leiden of managen van projecten komt heel wat kijken. Daarom leer je tijdens deze praktijkgerichte cursus:

Beschrijving
Voorkennis van de cursus Projectleider

Deze cursus is perfect voor iedereen die in zijn functie te maken heeft met het leiden van projecten; of je ze nu managed of lid bent van een projectteam. Wil je bijvoorbeeld aan de slag gaan als technisch projectleider? Dan is deze cursus iets voor jou. Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Programma

Inhoud van de cursus Projectleider

Bij het leiden of managen van projecten komt heel wat kijken. Daarom leer je tijdens deze praktijkgerichte cursus:

  • Het toepassen van kennis voor het daadwerkelijk realiseren van projecten
  • Begrijp je de verschillende projectfasen en de belangrijke beslismomenten
  • Cases waarin de risicoanalyse, kostenbeheersing, teamsamenstelling en planning door de cursisten uitgewerkt worden
  • Praktische communicatie, zoals voortgangsoverleg, brainstorm, probleemanalyse, presentatie- en interviewtechnieken
  • Menselijke mechanismen, zoals het leren herkennen van gedrag en gewoontes die projecten verstoren. Deze leer je herkennen en omzetten in effectieve acties. Je leert gebruikmaken van jouw sterke eigenschappen
  • Formulieren gebruiken als gereedschap ter voorbereiding en uitvoering van projectmanagement
Programma

Practicum tijdens de cursus Projectleider

Tijdens de cursus Projectleider ga je aan de slag met diverse praktijkcases om de theoretische kennis toe te passen.

Diploma uitreiking

Afronding van de cursus Projectleider

Het examen bestaat uit 2 gedeelten.

Het schriftelijke gedeelte: Je maakt een Plan van Aanpak van een project uit jouw eigen werkomgeving. Tijdens de cursus begeleidt de docent dit Plan van Aanpak en beoordeelt het daarna ook.

Het mondelinge gedeelte: Je doet mondeling examen met als basis jouw Plan van Aanpak. Het examen duurt maximaal 30 minuten en bestaat uit 4 minuten presentatie en 26 minuten verdediging van het Plan van Aanpak op basis van de theorie van Roel Grit.

Beide gedeeltes worden door 2 examinatoren beoordeeld. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech

Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie. Heb je vragen over examens? Of ben je op zoek naar een partner om examens te laten organiseren? Bel CerTech op 0318 – 698 605 of kijk op www.certech.nl

Schrijf je in!