Schrijf je in

Training Leidinggeven aan verandering

vanaf € 130,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 0 bijeenkomsten
5 locaties

Staan jouw medewerkers niet te juichen bij veranderingen? Als leidinggevende kom je zodra iets verandert vaak onzekerheid en weerstand tegen in jouw team. Dus wat voor rol pak je? Hoe vertaal je de ‘directieboodschap’ naar je team, hoe neem je jouw medewerkers mee en hoe herken je hun behoeften? Na het volgen van de training heb je meer handvatten om veranderingen in een team of op een afdeling aan te sturen en je doelen te halen.

Je bent leidinggevende, projectmanager of coördinator van één of meerdere teams en je hebt (regelmatig) te maken met verandertrajecten. Je hebt zelf niet de strategie achter een verandering opgezet, maar deze is vaak “top down” opgelegd. Je wilt je kennis van verandermanagement vergroten en je wilt begrijpen wat medewerkers drijft of juist doet stilstaan. Waar mogelijk wil je hen betrekken bij de veranderingen in de organisatie en het team. Je bent op zoek naar praktische handvatten om je (tijdelijke) rol als verandermanager te kunnen pakken. Ook heb je interesse in groepsprocessen in organisaties.

Wil je liever zelf de strategie rondom een verandertraject opzetten? Dan is de training meer geschikt voor jou.

Tijdens de training  doe je uitgebreide kennis op en verkrijg je inzicht in het verloop van veranderprocessen en de manier waarop teams en medewerkers reageren op verandering. Je leert welke gesprekken en momenten helpen om medewerkers gemotiveerd te houden. Je krijgt handvatten om hun angst te overbruggen of zelfs te vermijden. Ook leer je de bekende ‘spagaat’ te voorkomen: het gevoel dat je klem zit tussen je team en je interne opdrachtgever: het hogere management of de directie.

  • Draagvlak creëren voor verandering;
  • Verschillende fasen, rollen en belangen bij een verandertraject;
  • Het praktisch leiden van een veranderproces in jouw team of afdeling;
  • Empathie, inlevingsvermogen en emotionele aspecten bij veranderen;
  • Weerstand managen;
  • Beïnvloedings- en overtuigingsvaardigheden;
  • Begeleiden van het proces van loslaten en verbinden.

Goed nieuws! Onze trainingen en opleidingen gaan door. Altijd! Klassikaal als het kan (met inachtneming van 1,5 meter afstand) en online als het moet. Op voorwaarde dat het minimum aantal deelnemers bereikt is. Schrijf je dus gerust in voor de training  of een andere opleiding of cursus. Kijk hier voor meer informatie.

Leren doe je volgens ons niet alleen tijdens de training, maar zeker ook in de praktijk. Daarom ga je na jouw inschrijving direct online aan de slag met voorbereidingsopdrachten. Deze training wordt zowel klassikaal als online gegeven. Bij beide varianten is er veel interactie met de trainer en de andere deelnemers. Dit dankzij verschillende werkvormen in de training. Jouw leerproces is daardoor persoonlijk en praktijkgericht.

Om het geleerde te borgen, kan je tot twaalf maanden na afloop online contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.

Volg je de training online? Dan krijg je enkele weken na de training een één op één online coachsessie met uw trainer. Je reflecteert samen hoe het gaat in de praktijk en jullie bekijken direct waar je eventueel nog behoefte aan hebt. Op die manier haal je alles uit de training.

Benieuwd hoe digitaal trainen werkt? Bekijk dan deze video:

Omschrijving

Goed nieuws! Onze trainingen en opleidingen gaan door. Altijd! Klassikaal als het kan (met inachtneming van 1,5 meter afstand) en online als het moet. Op voorwaarde dat het minimum aantal deelnemers bereikt is. Schrijf je dus gerust in voor de training  of een andere opleiding of cursus. .

Schrijf je in!