Schrijf je in

Werken als operator

vanaf € 930,00 (excl. BTW)

Kies startmoment en locatie

Vanaf 2 bijeenkomsten
1 locatie
Ga je aan de slag als basisoperator bij een productiebedrijf? Of wil jij je laten omscholen naar operator? Dan is dit dé training voor jou!

Omschrijving

Na het volgen van de training Werken als operator kun jij aan de slag als beginnend operator. Je weet wat je te wachten staat, en je bent je bewust van je rol op de werkvloer.

Heb je interesse in de Engelstalige opleiding 'Werken als operator'? Neem dan contact op met onze studieadviseurs. Zij helpen je graag verder! 

Voorkennis
Voor wie?

De training 'Werken als operator' is voor iedereen die interesse heeft in het beroep basisoperator of in deze functie aan de slag gaat binnen een productiebedrijf. Je kunt na deze training je rol als operator sneller oppakken.

Voorkennis

Een mbo-2 werk- of denkniveau en technische affiniteit is gewenst. Onze training Basistechnieken voor operators is eveneens een goede basis. Je wordt opgeleid op het niveau Check.

Inhoud

Je leert meer over het werken in een productiebedrijf in het algemeen en het operatorschap in het bijzonder. De training gaat in op verschillende aspecten die je in je werk als operator tegenkomt:

  • Basisbewerkingen in productiebedrijven (verschillen tussen machines en procesapparaten, maken, vullen en verpakken, transportsystemen etc.)
  • Bedieningstaken van een operator (bedieningspanelen, kwaliteitscontroles, eerstelijns onderhoud, SISA-taken: schoonmaken, inspecteren, smeren, aandraaien)
  • Veilig werken in een productieomgeving (veiligheidsinstructies, zoneringen, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM), machinebeveiligingen, gevaarlijke stoffen)
  • Kwaliteitssystemen (o.a. ISO, HACCP, GMP)
  • Efficiency en verbetermethodieken (Lean, 5S, SMED, OEE)

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum

Tijdens deze training wordt er veelvuldig gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden. In combinatie met verschillende vakdidactische werkvormen ontstaat er een dynamische lesstofoverdracht.

Afronding
Afronding

De training wordt niet afgesloten met een vorm van toetsing. Als je minimaal 50% van de trainingsduur aanwezig bent geweest, staat op MijnROVC een bewijs van deelname als download voor je klaar.

Schrijf je in!