Schrijf je in

Technisch operator A

vanaf € 2.800,00 (excl. BTW)

Vanaf 9 bijeenkomsten
locaties

Word jij als machinebediener of operator medeverantwoordelijk voor de technische conditie van een machine of productielijn? En ga je hierbij inspecties en eenvoudige onderhoudstaken uitvoeren? Dan is deze cursus geschikt voor jou! Je volgt deze cursus vanaf 9 dagen, waarvan je 1,5 dag een practicum volgt. Je leert o.a. meer over processen en hoe je veilig werkt aan elektrotechnische componenten als voldoende onderricht persoon (NEN 3140).

Omschrijving

Inhoud

Proceskennis

Techniek

Veiligheid

Beschrijving

Voor wie?

Deze cursus is zeer geschikt wanneer je als machinebediener of operator medeverantwoordelijk wordt voor de technische conditie van een machine of productielijn. En waarbij je inspecties en eenvoudige onderhoudstaken gaat uitvoeren. Je wordt opgeleid op het niveau check.

Programma

Inhoud

Proceskennis

  • Verliesreductie door proces en machinekennis
  • Vaststellen van kritische procesinstellingen en kwaliteitsgegevens en deze vastleggen op functiekaarten

Techniek

  • Inspecties en eerstelijnsonderhoud uitvoeren aan o.a mechanische aandrijvingen, hydrauliek, pneumatiek en motoren
  • Eerstelijnsstoringen verhelpen aan industriële automatiseringscomponenten, sensoren, opnemers, schakelingen, besturingen en regelingen

Veiligheid

  • Veilig werken aan elektrotechnische componenten als voldoende onderricht persoon (NEN 3140) 
Programma

Practicum

Bij de start van de cursus Technisch operator A adopteer je een lijndeel of machine op je eigen werkplek. Je voert hier de werkplekopdrachten aan uit. Door het maken van foto's breng je letterlijk de techniek van de werkomgeving naar de cursus. Foto's met de juiste technische componenten en geconstateerde afwijkingen worden gekoppeld aan de juiste vervolgactie. De theorie wordt afgewisseld met het bespreken van deze praktijkvoorbeelden en met ROVC-practicummaterialen. 

Diploma uitreiking

Afronding

Deze cursus wordt met een centraal examen afgesloten. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend diploma.

CerTech 

Voor de organisatie van onze examens werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie.

Schrijf je in!