Schrijf je in

ATEX Uitvoeren Audits (Ex 010)

vanaf € 530,00 (excl. BTW)

Vanaf 1 bijeenkomst
0 locaties
Wil jij leren hoe je audits uit voert en installaties in explosiegevaarlijke zones beoordeelt? Dan is deze cursus iets voor jou.

Omschrijving

Werk jij als auditor en ben je verantwoordelijk voor het doen van audits in explosiegevaarlijke zones? Is het jouw taak om installaties te beoordelen aan de hand van de normen voor explosieveiligheid? De cursus ‘ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)’ is een specialisatiecursus waarmee jij je kunt specialiseren binnen dit vakgebied!

Let op: Wil je ook deelnemen aan een van de bijbehorende examens dan moet je je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hieronder bij het kopje "Afronding".

Voorkennis

Voor wie?

Deze cursus is voor jou geschikt als je voor je werk explosiegevaarlijke gebieden moet beoordelen, bijvoorbeeld als auditor, en 5 jaar lang gecertificeerd wilt werken.

Voorkennis

Voor deze cursus is de juiste voorkennis vereist. Zo moet je de basiscursus ‘ATEX Basisprincipes (Ex 001)’ volledig hebben doorlopen. Daarnaast moet je een voldoende hebben behaald voor de theorie- en praktijk examens van de volgende cursussen om examen ATEX Uitvoeren Audits (EX 010) te mogen doen (dit is niet verplicht om de training te mogen volgen maar word wel geadviseerd):

ATEX Zonering / Classificatie, Klassikaal (EX 002)ATEX Inspecties Materieel, Klassikaal (EX 007/008)ATEX Engineering Principles, Klassikaal (EX 009)

Inhoud

Inhoud

De volgende onderwerpen komen aan bod tijdens de cursus ‘ATEX Uitvoeren Audits (EX 010)’:

  • Auditmethoden voor de diverse beschermingswijzen
  • Installatie-eisen voor explosieve atmosferen
  • Proces van de auditinspecties in elektrische installaties
  • Vaardigheden in het uitvoeren van auditinspecties

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

  • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
  • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
  • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum

Practicum 

Tijdens deze cursus wordt er gebruik gemaakt van praktijkvoorbeelden en cases.

Afronding

Afronding

Als je de cursus ‘ATEX Uitvoeren Audits (Ex 010)’ volledig hebt afgerond, ontvang je het bewijs van deelname: ATEX Uitvoeren Audits (Ex 010)’.Vervolgens kun je ervoor kiezen om de cursus af te ronden met een schriftelijk examen. Heb je hiervoor een voldoende behaald? Dan ontvang je het officiële schriftelijke bewijs (een attest): ‘IECEX 05 Module 010’. Dit is vijf jaar geldig.

Wil je ook internationaal gaan werken? Dan is het nodig om een persoonscertificaat te hebben dat voldoet aan het internationale IECEx 05-certificatieschema. Deze kun je met de betreffende attesten en een evidence file (documenten waarin je werkervaring is vastgelegd door je werkgever) aanvragen bij Koninklijke PBNA.

Let op: Wil je ook deelnemen aan het bijbehorende examen dan moet je hiervoor apart inschrijven. Details over de verschillende examens en de inschrijving vind je hier.

Schrijf je in!