Schrijf je in

Hydraulische systeemtechniek - Maritiem

vanaf € 3.230,00 (excl. BTW)

Vanaf 5 bijeenkomsten
0 locaties
Hydraulische systemen met pompregelingen leren begrijpen en complexe schema's lezen en begrijpen? Volg de cursus Hydraulische systeemtechniek!

Omschrijving

Werk jij in de scheepvaart & offshore industrie en beschik je over een goede basiskennis op het gebied van hydrauliek, maar ben je nog niet thuis in complexe, geavanceerde hydraulische systemen? Dan is deze cursus bedoeld voor jou. Je volgt de cursus vanaf 5 aaneengesloten dagen en je leert o.a. het werken met technische bedrijfsdocumentatie en meetprincipes, storingzoeken en basisberekningen.

Voorkennis
Voor wie?

Werk jij in de scheepvaart & offshore industrie en beschik je over een goede basiskennis op het gebied van hydrauliek, maar ben je nog niet thuis in complexe, geavanceerde hydraulische systemen? Dan is deze cursus bedoeld voor jou! Je wordt opgeleid op het niveau Prevent.

Voorkennis

De ROVC-cursussen Hydrauliek -MaritiemHydrauliek of Hydrauliek en pneumatiek zijn uitstekende vooropleidingen. De cursusmap Hydrauliek - Maritiem is als naslagwerk tijdens de cursus beschikbaar.

Inhoud
 • Inzicht krijgen in complexe hydraulische systemen
 • Schema's van diverse installaties en machines
 • Systemen met verschillende pompregelingen
 • Proportioneel gestuurde systemen en systemen met cartridges
 • Meetprincipes, storingzoeken en basisberekeningen
 • Het werken met technische bedrijfsdocumentatie

StudiebelastingDe voorbereiding voor elke les bedraagt gemiddeld 2 uur. In de online leeromgeving staan de vragen, cases en opdrachten klaar. De studiebelasting bedraagt dus 7 lesuren en gemiddeld 2 uur voorbereiding per lesdag.

E-Learning

 • Er is onbeperkt toegang tot het lesmateriaal via MijnROVC
 • Interactie met docent (tot 2 maanden na afronding)
 • Toegang tot e-learnings via EasyGenerator 1 jaar
Practicum
Practicum

De cursus Hydraulische Systeemtechniek - Maritiem bevat 5 dagdelen practicum waarin het volgende aan bod komt:

 • Instellen en testen van de werking van: een installatie met een drukgeregelde pomp, van een installatie met flow geregelde pomp en loadsensing, een installatie met een vermogensgeregelde pomp, accumulatoren als energieopslag, een installatie met proportionaalventielen voorzien van drukcompensatoren 
 • Invullen en beoordelen van vermogensgrafieken van pompen en hydromotoren

Let op: in het practicum is het dragen van veiligheidsschoenen verplicht. Deze dien je zelf mee te nemen.

Afronding
Afronding

De cursus Hydraulische systeemtechniek - Maritiem wordt op de laatste bijeenkomst afgesloten met een eindtoets. Bij een positief eindresultaat ontvang je een bedrijfserkend certificaat. 

CerTech

Voor de organisatie van onze eindtoetsen werkt ROVC samen met CerTech. CerTech is een onafhankelijke examenorganisatie, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, organisatie en het afnemen van examens en toetsen. In opdracht van brancheorganisaties, adviesbureaus en opleidingsinstituten worden jaarlijks ruim 10.000 kandidaten geëxamineerd. Het gaat hierbij met name om examens en toetsen gericht op techniek, veiligheid, beveiliging en organisatie & communicatie.

Schrijf je in!